32 Συνεδριο Μαθηματικης Εταιρειας στην Καστορια


Οι αφίσες δημιουργήθηκαν για την προώθηση και την προβολή του Συνεδρίου της Μαθηματικής Εταιρείας που θα λάβει χώρα στην Καστοριά από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τη 1 Νοεμβρίου του 2015.
Η κάθε μία από τις 7 αφίσες περιλαμβάνουν επαγγελματικές φωτογραφίες από την πανέμορφη Καστοριά. Εικόνες από διάφορα σημεία της λίμνης της και από τα διάσημα αρχοντικά της.
Οι φωτογραφίες περιγράφουν υπέροχα την πόλη της Καστοριάς και κάθε λέξη είναι περιττή μπροστά στην απερίγραπτη ομορφιά αυτής της πόλης που μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι.
Η Καστοριά είναι πόλη της Ελλάδας, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Δυτικής Μακεδονίας. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο της λίμνης, σε υψόμετρο 703 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, ανάμεσα στα βουνά Βίτσι και Γράμμο.
Η πόλη της Καστοριάς ξεχωρίζει για τις 72 βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες της.
Κάποιες από τις εκκλησίες που σώζονται μέχρι και σήμερα είναι η εκκλησία της Κουμπελίδικης και η Ιερά Μονή της Μαυριώτισσας, όπου στις τοιχογραφίες του ναού κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, αφαιρέθηκαν τα μάτια από όλα τα εικονιζόμενα πρόσωπα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα αρχοντικά, δείγματα της μεγάλης οικονομικής άνθισης της πόλης κατά τη διάρκεια ιδιαίτερα του 18ου αιώνα. Τα εντυπωσιακά περίτεχνα αρχοντικά, με την ιδιαίτερη αισθητική στολίζουν τους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης δίνοντας την αίσθηση στους επισκέπτες οτί γυρίζουν πίσω στο χρόνο και κάνουν μια βόλτα στην ιστορία μας.
Εκτός από τη λίμνη, η πόλη είναι ευρύτατα γνωστή και για την τέχνη της γουναρικής. Δραστηριότητα της πόλης που μετρά περισσότερα απο πεντακόσια χρόνια.