βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO

Βελτιστοποιηση/Προωθηση Ιστοσελιδων – SEO (Search Engine Optimization)

 

Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας δε σημαίνει οτί αυτόματα θα αποκτήσει και επισκέπτες.

Η αποτελεσματική προώθηση μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης (πχ. Google) είναι απαραίτητη έτσι ώστε ο κάθε χρήστης του διαδικτύου να μπορεί να την εντοπίσει και με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσει το site επισκεψιμότητα.

Ως SEO που στα Ελληνικά σημαίνει Βελτιστοποίηση στις Μηχανές Αναζήτησης, ορίζεται η διαδικασία που ακολουθείται έτσι ώστε μια ιστοσελίδα να εμφανίζεται σε όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στα οργανικά αποτελέσματα των διαφόρων μηχανών αναζήτησης του διαδικτύου για κάποιες λέξεις-κλειδιά (keywords) αναζήτησης.

Οργανικά αποτελέσματα ονομάζουμε αυτά που εμφανίζονται με φυσικό τρόπο στην αριστερή πλευρά μετά από μια αναζήτηση που κάνουμε στη Google και δε γίνονται με πληρωμή. Αντίθετα υπάρχουν και οι καταχωρήσεις που γίνονται με πληρωμή, (διαφημίσεις) οι οποίες εμφανίζονται συνήθως στη δεξιά πλευρά στις αναζητήσεις στη Google.

Λέξεις – κλειδιά (keywords) λέγονται οι λέξεις ή φράσεις που χρησιμεύουν στη διαδικασία αναζήτησης και περιγράφουν το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας. Για παράδειγμα αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε μια ιστοσελίδα και θέλετε να ψάξετε μέσω internet μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων τότε κάποιες λέξεις-κλειδιά που θα χρησιμοποιήσετε είναι οι “κατασκευή ιστοσελίδων”, “εταιρεία web design” κτλ.

Black Hat SEO

Ως Black Hat SEO ονομάζουμε τις παράνομες μεθόδους που έχουν ως σκοπό να ξεγελάσουν τις μηχανές αναζήτησης προκειμένου να κατατάξουν μια ιστοσελίδα βεβιασμένα σε μία υψηλότερη θέση στα αποτελέσματά τους, απ’ ότι πραγματικά αξίζει.

Οι μέθοδοι αυτοί δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εφαρμόζονται διότι μπορεί να προσφέρουν καλά αποτελέσματα στην αρχή, μακροπρόθεσμα όμως μπορεί να προκαλέσουν τεράστια ζημιά στην ιστοσελίδα.

Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει η αξιόπιστη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας για να φτάσετε σε όσο δυνατόν υψηλότερη θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης τότε το σωστό SEO, είναι η μόνη επιλογή.

Και μην ξεχνάτε πως η βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης δεν είναι μια στατική διαδικασία, είναι συνεχής και χρειάζεται αρκετή υπομονή αλλά και επιμονή για να αποκτήσουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.