Μαδαγασκάρη

Η καινουργια ιστοσελιδα για την Ελληνικη Ενωση Φιλων Μαδαγασκαρης

Με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε το νέο εγχείρημα της Mellonest, την ιστοσελίδα www.madagascar.gr για την Ελληνική Ένωση Φίλων Μαδαγασκάρης, ένα project που αγαπήσαμε πάρα πολύ!

Η Ελληνική Ένωση Φίλων Μαδαγασκάρης, έχει έδρα την Αθήνα και δημιουργήθηκε το 2011 από Έλληνες που έχουν δεσμούς και συνδέονται άρρηκτα με το νησί. Άνθρωποι που γεννήθηκαν εκεί, που έζησαν, είτε που για δικούς τους λόγους αγάπησαν αυτόν τον τόπο.

Η Μαδαγασκάρη είναι 5 φορές μεγαλύτερη σε μέγεθος από την Ελλάδα και το τέταρτο σε μέγεθος νησί του κόσμου. Υπήρξε γαλλική αποικία για πολλά χρόνια, μέχρι να ανακηρυχθεί ως ανεξάρτητο κράτος το 1960. Αποτελεί ένα από τα δέκα πιο εύφορα μέρη του κόσμου, με καλλιέργειες από κάθε είδους φυτά και φρούτα. Εκτός από την χλωρίδα, η Μαδαγασκάρη παρουσιάζει ακόμα αξιόλογη πανίδα, φιλοξενώντας πολλά σπάνια είδη ζώων, ψαριών και πουλιών.

Για το project αυτό είχαμε την τύχη να μας δοθεί απόλυτη δημιουργική ελευθερία και έτσι καταφέραμε να γνωρίσουμε καλύτερα τη Μαδαγασκάρη, αυτό το τόσο εξωτικό, για εμάς, νησί με τις υπέροχες παραλίες και τον απίστευτο φυσικό πλούτο και πολύ γρήγορα το βάλαμε στις καρδιές μας.

Μετά από συζητήσεις με τα μέλη και αρκετή έρευνα αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα που να “φωνάζει” Μαδαγασκάρη, δίνοντας συγχρόνως έναν τόνο ρομαντισμού που να αποπνέει μια αύρα αναμνήσεων. Όλα τα στοιχεία και οι λεπτομέρειες που χρησιμοποιήθηκαν αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του νησιού, που έχουν να κάνουν με την ομορφιά του και τον πλούτο του, οι γνωστές σε όλους μας βανίλιες, τα φρούτα λιτσις, τα χαριτωμένα ζωάκια λέμουρ, το δέντρο του ταξιδιώτη στο λογότυπο, τα πανέμορφα δέντρα μπαομπάμπ…

Επίσης όπως θα δείτε και στο πάνω μέρος της σελίδας δημιουργήσαμε ένα animation ανέμου, το οποίο εμπνευστήκαμε από τους αληγείς ανέμους (trade winds) του Ινδικού Ωκεανού, που είναι χαρακτηριστικοί της Μαδαγασκάρης.

Στην ιστοσελίδα θα δείτε ακόμα υπέροχες φωτογραφίες από το νησί που ανήκουν σε συλλογές των μελών, όπως επίσης θα διαβάσετε πρωτότυπες και λαχταριστές συνταγές.

Ευχαριστούμε πραγματικά την Ένωση που μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα, έστω και εξ αποστάσεως αυτή την υπέροχη χώρα, να έρθουμε λίγο πιο κοντά στην κουλτούρα και τον πολιτισμό της και επαναλαμβάνοντας τα λόγια της προέδρου της Ένωσης ευελπιστούμε αυτή η ιστοσελίδα η www.madagascar.gr να γίνει ένας χώρος συνάντησης και ενημέρωσης!

Καλή σας πλοήγηση λοιπόν!